Formació

10:30h – MÚSICA I TECNOLOGIA
Linalab

Taller dirigit a músics i entusiastes de la música i el so interessats en coneixer noves.
sonoritats i maneres de crear i modificar els seus propis sons i instruments.

Contingut: Aparells i instruments per a fer música. Possibilitats de fer música amb l’ordinador i maneres de fer-ho: fins a la corrent més analògica de la síntesis analògica i modular i el DIY (do it yourself o fes ho tu mateix). Pedals i efectes.

*Linalab va estudiar composició musical a Bogotà, Colòmbia. Des de fa set anys
viu i treballa a Barcelona, on va acabar els seus estudis de composició musical i noves tecnologies, Disseny de Sistemes Musicals Interactius i Art sonor. Amb el seu projecte musical ha realitzat concerts en moltes ciutats d’Espanya i Europa. Actualment treballa amb l’Orquestra del caos, associació i projecte de recerca sobre música experimental i art sonor, i amb Familiar, fent tallers DIY. També és membre Sons de Barcelona, grup col·laboratiu d’artistes que treballen a incentivar l’interès en tecnologies del so. És coordinadora tècnica en Mediaestruch, i imparteix classes en institucions com SAE Institute, i el Master en Art sonor de la Universitat de Barcelona.

INSCRIU-TE A AQUESTA XERRADA

11:30h – COM FER UN RIDER DEL MEU GRUP? ASPECTES TÈCNICS
Oriol Pagès, tècnic de so

En aquest taller es desenvoluparan els aspectes tècnics que qualsevol grup ha de conèixer sobre el seu material així com de l’escenari on ha de tocar.

Contingut: Què es un Rider i a qui va dirigit? Què es un Contra-Rider i a qui va dirigit? Per què es necessari un Rider? Com fer un rider i quines parts el constitueixen. Parts d’un Contra-rider. Quin i quants micròfons o DI’s necessita el teu instrument? Aplicacions o webs per fer Riders.

* Oriol Pagès és el propietari de l’empresa Rock & Classics Sonoritzacions desde fa més de 20 anys. Ha estat desenvolupant les feines de Gestió i direcció d’empresa, Producció tècnica, Tècnic de so, d’imatge i de llums,  Tècnic de RF i Xarxes digitals. Ha realitzat tot tipus de sonoritzacions e il.luminacions de concerts, festivals, Festes Majors i esdeveniments variats.

INSCRIU-TE A AQUESTA XERRADA

12:30h – FILMAR MÚSICA
Macià Florit Campins i Xavier Puig Guitart, realitzadors de Tots Sants i Elsabeth Produccions.

Contingut: En temps d’internet i precarietat, el videoclip segueix sent un element importantíssim per donar a conèixer la feina de qualsevol grup que comenci. Com podem aprofitar al màxim els recursos dels quals disposem per realitzar un videoclip?
Quines opcions tècniques i artístiques tenim? De la ficció al “fes-t’ho tu mateix”, passant per la gravació en directe, les possibilitats d’aquest gènere són infinites. L’únic que ens cal és una bona cançó i una bona idea. Filmar música: de l’actuació en directe com a gènere del videoclip. La construcció de l’espai i la construcció del so.

*Tots Sants és un catàleg audiovisual que neix a partir d’una idea molt senzilla: documentar la música del nostre temps amb la fidelitat més gran possible i respectant l’essència de cada artista. Amb aquesta premissa, en els últims 5 anys, Tots Sants ha generat un arxiu de més de 200 vídeos, i ha retratat la feina de més de 70 artistes com Za!, Sílvia Pérez Cruz, Clem Snide, Manel, El Salao, Love of Lesbian, Ferran Palau, Agustí Fernández, The New Raemon o Martirio, entre d’altres.

Realitzadors

Macià Florit (1992)
Graduat en Humanitats per l’Universitat Pompeu Fabra de Barcelona (2012) i ha cursat el Màster en Direcció i Producció de Cinema Documental del centre IPECC de Madrid (2014).

Xavier Puig (1976)
Llicenciat en Humanitats per a Universitat Pompeu Fabra(1998). Ha realitzat també estudis de fotografia a l’IEFC, l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya (2002).

INSCRIU-TE A AQUESTA XERRADA

13:30h – TALLER D’IMPROVITZACIÓ MUSICAL AMB ALFONS FERRAN FREIXA

INSCRIU-TE A AQUEST TALLER

16h – 17:30h – TAULA RODONA. MÚSICA EN FEMENÍ

MUJERES Y MÚSICA

Mujeres y Música neix al gener de 2017 amb la intenció de ser un medi digital crític amb la situació actual de les dones al mon de la música. Desde MYM es treballa per conscienciar de les diferències de gènere dins la industria a l’hora que, s’ofereixen alternatives de qualitat per la visibilització de les dones artistes a través d’una base de dades col.laborativa on es pot buscar per país, génere musical o instrument.

Silvia Valle (Barcelona, 1983) Estudià pedagogia i actualment continua la seva formació com a Tècnica en promoció d’igualtat de gènere. Col.labora com a assitent de recerca a Liquen Data Lab, laboratori d’investigació d’ecosistemes digitals i és editora de MYM: Mujeres y Música.

EL TERCER PÁRPADO

El Tercer Párpado es un colectivo cultural y multidisciplinar que promueve el arte emergente en todas sus disciplinas, especialmente la música. Creadores del Dona’m Rock festival de rock femenino y Música al Punt ciclo de conciertos de bandas emergentes.

INSCRIU-TE PER VENIR A ESCOLTAR LA TAULA RODONA

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s