Festival

IV EDICIÓ DEL TAM! 

FESTIVAL DE MÚSICS EMERGENTS

El TAM! és un espai d’intercanvi i trobada entre músics, creadors i públic.

Aquesta quarta edició es farà el dissabte 21 d’octubre a l’era del Parc de Sant Jordi.

La trobada pretén visibilitzar el màxim possible les formacions musicals emergents que hi ha al treritori i posar a l’abast eines i recursos tant per millorar la pràctica musical com per facilitar la projecció dels grups de música.

Al matí hi haurà càpsules de formació, xerrades i taules rodones sobre les necessitats i problemàtiques actuals de les formacions musicals i a la tarda-vespre, una marató de concerts amb 12 grups que faran petits passis per l’escenari. Per seleccionar aquestes 12 formacions, els grups interessats caldrà que s’inscriguin prèviament i una comissió seleccionarà les formacions que s’adeqüin millors als criteris de valoració del festival.

El TAM! està organitzat per la Casa de la Música de Terrassa i Bucs Baumann – equipament del servei de Joventut i Lleure de l’Ajuntament de Terrassa – que gestiona l’entitat de promoció cultural Indirecte.

FORMACIONS

Qui hi pots participar?

Qualsevol músic del Vallès occidental que vulgui ampliar el seu coneixement musical i persones interessades en la música.

Com es faràn?

Les formacions i xerrades es realitzaran al matí i al migdia són obertes a tothom.

La informació complerta de les formacions la podreu trobar en les properes setmanes aquí: Formacions TAM!

Per qüestions organitzatives agraïm que si teniu interès en venir envieu un correu a concurstam@gmail.com.

MARATÓ DE CONCERTS

Qui hi pot participar?

 • Formacions musicals que habitualment assagin al Vallès Occidental.
 • Els seus membres han de ser joves menors de 35 anys. En el cas dels grups, es considerarà grup jove aquell que tingui el 50% de membres menors de 35 anys. En cas d’imparells, es comptarà a la baixa (Exemple: en una formació de 5 persones, serà suficient amb que 2 membres siguin menors de 35 anys).
 • Les formacions musicals que es presentin, en cas de ser seleccionades,han de poder tocar temes propis i originals durant un mínim de 20 minuts.

Què cal fer per inscriure’s?

Tots els artistes que hi vulguin participar s’hauran de registrar a l’espai “Com participar” de la web del TAM! (www.tam.cat) i introduir tota la informació que es demana al formulari per poder activar i validar la seva inscripció.

El formulari d’inscripció es podrà omplir online a la web o bé presencialment al servei de Joventut i Lleure (Av. Jacquard, 1 – Terrassa).

Per a poder ser acceptats, els i les participants han de disposar d’un enllaç amb una cançó original i un enllaç d’una fotografia recent. Ambdues hauran d’estar penjades a un espai web (si teniu dubtes sobre com fer-ho, podeu adreçar-vos al servei de Joventut i Lleure).

Fins quan es pot fer la inscripció?

La inscripció es podrà fer fins el 7 d’octubre de 2017.

Els noms i nombre d’inscrits es penjaran a la web del TAM! (www.tam.cat).

Com es farà la selecció?

Una comissió de selecció s’encarregarà de valorar totes les propostes rebudes i triarà les 12 formacions i solistes que consideri que encaixen més amb els criteris establerts al Festival.

El resultat de la selecció es farà públic a la web del TAM! (www.tam.cat) l’11 d’octubre de 2017.

Qui formarà la comissió de selecció?

La comissió de selecció del TAM! 2017 estarà formada per:

 • Laia Talló: apassionada de la música. Programadora durant molts anys a la Sala Faktoria d’Arts, roadmanager, regidora i tècnica de producció en diversos festivals del panorama musical nacional. Combina aquesta tasca amb la docència musical al CEM Terrassa.
 • Roc Calvet: músic eclèctic amb una discografia que va del pop fins al jazz contemporani. Llicenciat en música moderna i jazz a l’Esmuc. Professor de guitarra, llenguatge i combos a l’Aula de música de Terrassa.
 • Toni Ramon: tècnic de música, programador musical del Terrassa Música Moderna, de l’Espai Vapor i membre de l’Associació per la Promoció Cultural Indirecte.

Quins són els criteris de selecció?

 • El TAM! té l’objectiu de donar suport als grups de música i solistes emergents, per tant, es valorarà especialment aquelles formacions que tinguin el seu recorregut poc extens (concerts realitzats, discs o maquetes editades, etc.).
 • Es tindrà en compte la qualitat i l’originalitat així com el fet que siguin propostes noves i d’artistes novells.
 • A l’hora de fer la valoració es procurarà que la selecció comprengui formacions d’estils i formats musicals diferents.
 • Es valoraran les formacions que participin per primera vegada al Festival TAM!

Com es farà el concert?

A la marató de concerts hi participaran les 12 formacions seleccionades. Cadascú tindrà 20 minuts per tocar la seva música en directe i donar-se a conèixer i un màxim de 10 minuts per muntar. A les formacions seleccionades se’ls demanarà un rider orientatiu i aquest s’adequarà a les característiques tècniques de les que es disposin. També s’informarà de l’ordre i horaris de les actuacions.

Cal tenir molt present que es tracta d’una marató de concerts. Els tècnics s’ajustaran al màxim a les necessitats de cada formació musical però per limitar l’espera entre muntatge i desmuntatge, demanem que us adapteu en la mesura del possible, a les condicions tècniques i de muntatge.

L’organització aportarà el backline mínim necessari (bateria, amplificadors, microfonia i monitoratge).

ALTRES

 • Les formacions musicals presentades cedeixen a l’organització els drets d’imatge i reproducció de fotografies i vídeos que es facin en el moment del concert el dia de la trobada per a realitzar accions de difusió, amb possibiltat d’edició, amb finalitat documental, promocional i no lucrativa.
 • El material presentat al TAM! no es retornarà i formarà part de la borsa de grups que gestiona Bucs Baumann a través d’Indirecte i la Casa de la Música de Terrassa.
 • La participació al TAM! implica l’acceptació d’aquestes bases.
 • Qualsevol situació no prevista serà resolta per la organització.
 • L’organització es reserva el dret de canviar les bases per qüestions de força major.
 • L’incompliment d’algun d’aquests punts suposarà la desqualificació del grup o solista.
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s